Pages

Sunday, November 14, 2010

bangga, terharu, amused tengok penyokong malaysia time malaysia vs fucking china + referee


Hari ni aku bangga menjadi rakyat Malaysia…pukul 6 ptg, aku port kat kedai makan kat shah alam….niat nak melepak je…tapi tiba2 aku teringat yang Malaysia akan menentang china dalam acara bola sepak sukan asia….aku pon panggil waiter kedai tu suruh dia bukak astro arena…berkobar-kobar aku ngan kengkawan aku nak tengok Malaysia main…

Sambil tunggu game start tu kitorang pon sempat borak2 pasal perkembangan bola sepak negara…sempat lah jugak bertekak siapa kapten team kita…n resultnya aku betol…hafiz zamani misbah…tapi dia x main cuz dia injured….

Ok…x lama pastu game pon start…bersemangat kitorang tengok Malaysia main…tapi aku jadi x leh blah…baru masuk seminit ref da bagi kad kuning kat player kita…aku pelik gila babi time tu…agak mencarut gak r kitorang…aku ni bukanlah ada sijil pengadilan pon…tapi aku rase, game baru start and mamat tu baru commit 1st foul in the game, x logic sungguh untuk ref bagi kad kuning…start tu aku da rasa memang game akan jadi bias…

Tapi aku x nak komen bab tu r…aku nak komen tentang rakyat Malaysia yang dikasihi ini….aku jadi bangga gila babi time tengok game tu…ok, first half tu aku tengok kat restoran lain….second half tu aku pindah pi kedai lain lak…

Time aku kat kedai yang mula2 tu, ada gak r yang sokong Malaysia…kira boleh bangga gak r…tapi bila aku p kedai yang second, memang aku bangga gila babi….ramai orang dok kat kedai tu nak tengok Malaysia main…biasa? Nak tunggu game BPL pastu? Korang silap!!!! Korang tau x fan2 kat kedai tu PAKAI JERSI MALAYSIA!!!!BAWAK GENDANG!!!!NYANYI LAGU!!!!WALAUPUN TIME TU MALAYSIA MAIN 9 ORANG!!!!kagum tol aku tengok….BANGGA!!!! time Malaysia da bolos yang first gol tu pon diorang still nyanyi n main gendang!!!! X…x…sampai abis game diorg sorak2, nyanyi2, main gendang!!!! Kalu nak cakap diorang nak tunggu game BPL pastu, pas abes game Malaysia tu diorang blah kot….aku respek tol r ngan diorang…..

Tapi aku agak kecewa r ngan keputusan game tu…aku sgt2 berharap Malaysia at least seri ngan china…tapi disebabkan ref yang macam babi, moral player Malaysia jatuh n akhirnya kalah 0-3….mungkin orang x ley blah ngan statement aku….aku sedar ramai sebenarnya yang memandang rendah dengan pasukan bola sepak kita…aku ingat lagi time team kita menang sea games aritu, ramai yang cakap diorang menang nasib….adoi….x faham tol r aku…kalu kalah kena hentam…kalu menang cakap nasib….adoi….tu aku golongkan kategori rakyat Malaysia yang macam haram…dok indon lagi baik p join BENDERA….cam hanjeng….aku percaya akan ada yang kritik team kita ni kaw2 punya pasal result game ngan china ni….n aku percaya orang yang akan kritik tu nanti sebenarnya x tengok pon game tu actually….memang hanjeng….

Pada aku, walaupun Malaysia kalah game ngan china ni, aku respek ngan tahap professionalism diorang….xde nak emosi2 sangat….n paling aku respek, PENYOKONG-PENYOKONG MALAYSIA YANG BEGITU BERSEMANGAT MENYOKONG TEAM KITA!!!aku salute gila babi r kat korang….harapnya lepas ni akan ada ramai lagi rakyat Malaysia yang akan berkumpul beramai2 memberi sokongan yang gila babi macam tu….walau apa pun, AKU BANGGA!!!!!

7 comments :

aweeff said...

Bro, kami merupakan Ultras.. penyokong Malaysia.. Boleh log in to FB Ultras Malaya..

marilah join kami kalau syg team bola Kebangsaan..

contact aku aweeff@gmail.com

iq jauh said...

hebat supporter2 tmpat ko 2.area mna bro?

Am_7riel said...

area hakim,seksyen 7 shah alam....slalunye tuh venue ultras malaya(UM)

Chamwaja said...

we love Malaysia...!!!

azrulnizam_91 said...

kalau berminat join la lg...ikuti perkenbngan di facebook ultras malaya..

Megat Terawis said...

teruskan..

Mr Up Yours! said...

~Malaysia malaysia oo ooo ooo!
Malaysia malaysia oo ooo ooo!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...