Pages

Friday, September 24, 2010

Indon oh indon


Makin skt ati plak aku tgk pangai org indon neh…agak2 r sket…melampau gile…baling taik r, bakar bendera, buluh runcing, palotak diorg r…runcing2…aku igt palotak diorg neh da makin MERUNCING r…DA BODO SGT…

Ha…ckp psl bodo neh, meh aku ctewkan sket ttg KEBODOHAN ORG INDON ni ek…ok….cam yg kite tau, indon merupakan Negara ke4 terbesar selepas china, india n usa….majoriti penduduk indon ni adalah seagama dgn org MALAYSIA TERCINTA ini iaitu AGAMA ISLAM….YE…ISLAM!!!...tapi bebal nye diorg ni, X ABES2 NAK GADO NGAN MALAYSIA…ape hebat sgt ke diorg tu? OI INDON!!!KITORG ADE KAPAL SELAM R!!!...ha, kan da tebelagak di situ…ok, smbg ctew….

Kisah KEBANGANGAN indon ni x bole nak disangkal lg…start dri zaman konfrontasi time zaman PRESIDEN NYANYUK diorg tu….alah presiden yg bangang tu…x tau lg? adoi…aku bkn mls nk explain, tp AKU GHASE NAK BUANG KAHAK KE DALAM GELAS MINUMAN PEKERJA KONTRAK INDON je everytime nak sebut name die…walaupun sebut dlm ati….

Ok…smbg story…maka diriwayatkan KEBODOHAN INDON ini juga berleluasa masa zaman P Ramlee….maka cuping telinga ku ini pernah r juga didendangkan dgn cerita yg filem2 P Ramlee diharamkan di indon….puncanya? ni yg best nak ctew ni…PUNCANYA ADALAH DIORG TU DENGKI!!!...diorg tu DA R X KREATIF, BANGANG NAK MAMPOS, pastu filem2 yg dihasilkan oleh P Ramlee mendapat sambutan yg luar biasa adanya oleh masyarakat INDON KUNO itu…so utk menjaga pasaran FILEM2 BOSAN diorg tu, diorg pon blok cter2 P Ramlee….BUSUK ATI SUNGGUH INDON NI…

Cter KEBUSUKKAN HATI indon ni x tamat di situ je…tp aku x rse nak story arini…bnyk gile kot…MAKLUMLAH, PASAL INDON BUSUK ATI SGTKAN, SO BNYK R BDA YG BOLE DI STORY….ok r ok r…aku story gak r…tp lenkali ek…aku nk smbg ni…ha….

So apa yg diorg dok mara sgt kat org malaysia ni ek? Ntah r…aku pon pelik gak pk…diorg ckp org Malaysia ni kurang aja…dera amah diorg….amek tarian pandet…n yg aku plg x ley blah skali, DIORG MARA KAT MALAYSIA PASAL ORG INDON MISKIN!!!!apa ke bangang punya alasan nk mara…DA KORG BODO SGT, TU PSL R RAKYAT KORG MISKIN…hadoi…owh, ptt r diorg mara, diorg bodo rupenye…aku ni pon…huhu…

Ni aku nak expose 1 bda neh kat korg….pasal indon…punya r bahagia org indon kat sini pon diorg x syukur gak…gini cternye…masa aku mula2 dok kat manjalara tu, aku x tau sgt r katne kedai mkn, kedai runcit, kedai jual top up, sport toto dan sebagainya….maka nak dijadikan cter, ade 1 mlm tu kedit aku abes….maka aku pon segera menunggang tenggiling ku merayau-rayau mencari topup….lalu sampailah kami di satu kedai enset ni kat area segambut….

So aku pon biarkan tenggiling aku main2 kat luar kedai tu sambil aku msk kat dlm kedai tu…on the way nak msk tu ade ZARAH2 ROKOK GUDANG GARAM langgar idung mancung aku neh…time tu aku x pelik lg…bile msk dlm kedai tu maka PERASAAN PELIK MULA MENGUASAI MINDA….ORG INDON JD TOKEY KEDAI HENSET korg tau x….ape? diorg keje je? X!!! tu kedai die!!! Aku konfiden!!! Nape aku konfiden sgt? Aiseh…ok2…aku silap…aku x ctew bentuk kedai tu cane….

Gini, kedai tu ade banner maxis…psl tu r aku tau tu kdi enset….TAPI!!!! kedai tu dibuat dari papan yg bersambung dengan sebuah rumah…area tmpt tu rmi org indon….kedai tu pon ecelli cam x serupa kedai..ntah ade lessen ke x….tp aku konfiden korg tgk korg ckp tu mang kedai indon…siyes beb…kalu korg x caye aku ley bwk korg p tmpt tu…

ORANG INDON ADE KEDAI ENSET BEB!!!!KAT MALAYSIA TAU!!!!adess….so ape yg INDON2 KAT INDON TU MARA SGT? ORG KORG SENANG KOT KAT SINI!!!....tu bru kedai enset…kat taman tmpt aku dok skang ni, KEDAI RUNCIT UOLLL!!!!INDON ADE KEDAI RUNCIT OK!!!!....x berasap korg? Aku berasap weh tgk….PELIK PON ADE GAK…cane diorg ley bukak kedai kat sini? Di manakah penguatkuasaan undang2? Cewah…

Ha…ni lagi boleh menambah kepelikan di minda korg….ORG INDON ADE SUPERMARKET bai…x logic? Meh aku buktikan….cuba korg luangkan sket mase ujung minggu korg, korg p OCEAN MELAKA….korg tgk majority sape yg ramai kat situ? OCEAN DIORG PUNYE BAI!!!...lg satu, kalu time cuti2 tu, korg cube p KLCC, DIORG TAKE OVER KLCC CIK SENAH OI!!!!ni bukan cobaan, ini betul2….

Korg tau x, kalu kat indon tu kan, bukan semua org bole msk supermarket tau….kalu setakat buruh binaan, pembantu rumah, tukang kebun tu mmg harapan r nak msk supermarket…so, mungkin kerana xpat msk kat tmpt diorg, MAKA DIORG PON DTG KE MALAYSIA SBG PENDATANG HARAM SEMATA-MATA UTK MERASAI SUASANA DI DALAM SUPERMARKET…

Haish….mls aku nk tulis lg r….aku conclude je r ek…so the conclusion here is, SILE LUDAH INDON….as simple as that…bye…

4 comments :

senandung semalam said...

mmg lupa n xsdar diri dorg ni...
hurm?

Iriseoir said...

keh keh keh , maybe Jahabar tau sedikit sebanyak pasal gerakan ni.

encik ketam said...

ye...pelupe tol diorg ni..huhu

jahabar wat dunno je bro...

Anonymous said...

taik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...