Pages

Thursday, June 9, 2011

Anda Ingin Merompak, Tapi Takut Kena Tembak?Jangan Bimbang Lagi, PEMBELA KEPADA ROMPAKAN (PKR) Sedia Membantu Anda!


“Umno desperate”, “ini menunjukkan Umno begitu terdesak sehingga sanggup melakukan apa sahaja demi kepentingan mereka”, “ini fitnah jahat Umno-BN yang begitu desperate memastikan kelangsungan kuasa”….Anda mesti sudah naik tuli telinga mendengar pemimpin-pemimpin pakatan mengeluarkan kenyataan demikian….Boleh dikatakan perkataan ‘desperate’ kini telah menjadi perkataan yang paling popular di Malaysia…Dari bapak de facto sehinggalah ke anak-anak taksuban begitu ‘pakar’ sekali menggunakan perkataan ‘desperate’ tersebut….

Apa yang menggelikan hati ketam adalah di dalam petahnya bapak de facto dan taksuban-taksubannya menuduh Umno-BN desperate di dalam tindakan mereka, Ketam dapati geng-geng taksuban ini juga tidak kurang desperate nya di dalam menagih sokongan rakyat terhadap mereka.


Ambil contoh si peguam yang merupakan Naib Presiden PKR yang dilantik yang juga merupakan seorang yang tidak sekadar rabun, bahkan juga juling. Siapa lagi yang juling kalau bukan N Surendran…Mungkin disebabkan beliau juling, beliau telah kekurangan upaya di dalam membezakan siapa penjenayah dan siapa bukan penjenayah.

Dihikayatkan kepada Ketam tentang bagaimana si Surendran ini ketika ini sedang bermati-matian untuk membela keluarga tiga orang remaja yang ditembak mati di Glenmarie kerana terlibat dengan kes rompakan di sebuah stesyen minyak…

Maka sebagai satu cara membela keluarga si mati, Surendran telah memanggil satu press conference untuk disebarkan berita itu…Apabila dengar je press conference, Ketam da set kat kepala otak ni mesti si juling nak wat cerekarama ni…

Dan dijadikan cerita ketika pc tersebut maka begitu komitmen dan wibawanya si lawyer ni bercerita kepada geng wartawan…Dan apabila tiba pada sesi soal jawab, seorang wartawan telah menyanyakan satu soalan…

Wartawan: Apakah aktiviti mangsa sebelum itu ya?
Juling: Apa yang dibuat sebelum itu is not the case…the case is they have been murdered by the police!

Ok…Tak jelas lagi kan mesej yang Ketam nak sampaikan? Untuk pengetahuan pembaca yang budiman sekalian, sepanjang sesi penjelasan dari si lawyer tersebut, beliau langsung tidak menceritakan tentang kejadian rompak di stesyen minyak sebelum kejadian tembak itu…Lantas wartawan yang blur dengan latar belakang cerita bertanyalah sedikit latar belakang…

Malangnya, si juling terus meninggikan suara seolah-olah mengelak tentang hakikat sebenar bahawa si mati adalah penjenayah…Apakah ini dasar baru PKR? “Tidak mengapa jika anda penjenayah, kami sedia membantu anda”…kehkehkeh…

Semalam pon satu lagi cerita kelakar…Kali ini berkaitan dengan si ‘Puteri Reformasi’…Siapa lagi kalau bukan Nurul Izzah ANUwar…Anak al juburi ini begitu bersungguh-sungguh ingin membantu seorang gadis melayu yang gatal nak kahwin dengan pelarian dari Burma…

Alahai kelakarnya…Da macam cerita Hindustan je Ketam tengok…Benda da terang lagi bersuluh…Undang-undang negara menetapkan bahawa pelarian tidak dibenarkan berkahwin dengan penduduk tempatan…Apa lagi yang nak diperjuangkan? Nak tolong orang langgar undang-undang? Adoi…Terbahak-bahak Ketam dengan rakan Ketam si Megat Terawis ketika berbicara kisah cinta terlarang ni…

Apa yang dapat Ketam simpulkan kat sini adalah yang desperate nampak sangat desperatenya dalam cerita ni bukanlah Umno-BN, tapi si Juling dan Anak Puaka ni…Hadoi…Pesan Ketam kepada orang kat luar sana, ‘Jangan Takut Buat Jenayah, PKR Sedia Membantu Anda’…undilah PKR, PEMBELA KEPADA ROMPAKAN….kehkehkeh…

1 comment :

NormaLiza Mah said...

aduhai.. mcm2 yer...
apa2pun.. just drop by baca entry n klik2 iklan..
all the best dgn nffng..
singgah2 n klik2..
salam persinggahan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...